Ce sa fac de mancare? Ce sa fac de mancare? Asta era intrebarea de aseara. Hai sa vedem ce gasim pe net: porc, cuptor, legume. Rezultatul cel mai apropiat a fost Cotlete impanate. Faina reteta. Doar ca am experimentat un pic pe marginea ei.
Cotletul taiat gros(2-3cm) cu sare, piper(negru,alb, rosu) si niste curry.
Ceapa si usturoi. Ambele au un mod magic de a se metamorfoza cand intalnesc cuptorul. Mie imi plac foarte mult.
Cartofi si morcovi langa ceapa. Cartoful este mama si tatal garniturilor (la noi la tara) si morcovul are o dulceata aparte pe care tinde sa o imparta cu celelalte bucate din tava.
Pentru savoare deosebita am taiat niste bucati bune de bacon. Nu va lasati pacaliti de nume, e tot slanina din aia buna de pe burta, sarata si afumata. Eu am o sursa la Sighetu Marmatiei care imi potoleste pofta din cand in cand.
Am pregatit patul pentru carne: ulei pe fundul tavii, cartofii, ceapa, usturoiul, morcovii si trei bucati mai groase de slanina. Peste toate am aruncat niste cimbru maruntit.
Peste care am asezat cotletul, acoperindu-l la randul lui cu felii subtiri de slanina. Am adaugat aproape 2 cani de apa(sa acopere legumele).
Tava am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am lasat-o cam 40 de minute la foc mic spre mediu. Dupa ce am scos folia am mai lasat-o inca vreo 20 de minute sa se rumeneasca frumos carnea.
Rezultatul:
Cotlet rumenit cum ii mai bine!
Pofta mare!
Imi creste inima cand vad in ce fel de cardasie a ajuns slanina de la Sighet. Nimic nu se compara cu o astfel de cina.
RăspundețiȘtergereP.S. Vezi sa nu-ti puste o artera!
Cu prietenie, "Sursa de la Sighet"
PUBLICITATE
Te-ai saturat de slanina fara gust din magazine?
Simti ca viata ta nu mai are rost?
Vrei sa fii fericit ca Dragos Mone?
Fa acum o comanda de slanina de contrabanda si viata ta se va schimba!!!
vreau_slanina_de_contrabanda@yahoo.com
:)).
RăspundețiȘtergerearterele mele sufera. dar sufera cu zambetul pe buze.
bv.ms.este delicioasa
RăspundețiȘtergereasa bunatate nu am mai mancat de cand am plecat din tara te salut si ms valentino savulescu1981
RăspundețiȘtergere