Aşa îmi explic cum apar etichete de genul ăsta. Din Slivovice şi şliboviţă a reuşit să scoată Slibovice.
Sau poate sunt eu prea chiţibuşar.
Banner mare pe Opera Maghiara din Cluj: spectacolul Atilla, de Verdi.
Verdi nu o scris cumva Aida? Sau asa se traduce in maghiara Aida? Attila?
Noroc cu Wikipedia, ca ma lamureste cand am nevoie. E ca in bancul ala:
“Un pusti vine revoltat de la scoala si ii spune tatalui sau ca acolo invata numai inutilitati.Tatal intreaba uimit:
-Cum adica?
-Pai la istorie ne pune sa memoram niste ani,cica sunt importanti:1848/1877-1878/1907/1944/1989...
-Altceva...
-Pai la geografie trebuie sa retinem tot felul de denumiri:Carpatii"Scurburii",Stramtoarea "Fosfor" si "Barbanele",de parca mi-ar folosi mie chestiile astea la ceva.Daca ma intreaba cineva dau fuga la un internet cafe,dau search pe Google si aflu...simplu,nu?
-Da,fiule,dar sa zicem ca intr-o zi iesi si tu cu o fata si poate te intreaba ce inaltime are varful Chomolugma?
-Nu-i problema!Intru repede intr-un internet-cafe,ca-i deschis non-stop si dau search pe Google, aflu imediat si ma intorc si-i spun.
-Da,dar pana te intorci tu sa-i spui ca are 8848m s-ar putea s-o gasesti ocupata!
-Cu cine?
-Pai,tot cu un prost asa ca tine ,dar care are net mobil!”
Dacia Break, model 1996, 1410 cu perdelute. Doar la Piata Marasti Tunning Shop.
Omul are nevoie de umbra. Stai! Pentru aia exista acele parasolare cu ventuze. Atunci are nevoie de intimitate? In portbagaj? Pe mine ma depaseste.
PS: Cineva imi sopteste “Este si cu mileu, stii, in spate.”
In Manastur (HAI ARDEALU! HAI MANASTURU!):
Matiz cu anunt de vanzare. Hai sa vad cu cat se mai vinde un matiz in zilele astea. SI vad:
2000euro? Cam scump. Motor de 1.8l benzina? Eu stiam ca pe matiz e ceva de 800ml. Cabriolet? WTF?
Ahaaaa. Vand golf 3 cabriolet. Asa da.
Dar totusi…de ce a pus pe matiz anuntul? Matiz si Golf 3 au aceeasi cumparatori?
Ce sa fac de mancare? Ce sa fac de mancare? Asta era intrebarea de aseara. Hai sa vedem ce gasim pe net: porc, cuptor, legume. Rezultatul cel mai apropiat a fost Cotlete impanate. Faina reteta. Doar ca am experimentat un pic pe marginea ei.
Cotletul taiat gros(2-3cm) cu sare, piper(negru,alb, rosu) si niste curry.
Ceapa si usturoi. Ambele au un mod magic de a se metamorfoza cand intalnesc cuptorul. Mie imi plac foarte mult.
Cartofi si morcovi langa ceapa. Cartoful este mama si tatal garniturilor (la noi la tara) si morcovul are o dulceata aparte pe care tinde sa o imparta cu celelalte bucate din tava.
Pentru savoare deosebita am taiat niste bucati bune de bacon. Nu va lasati pacaliti de nume, e tot slanina din aia buna de pe burta, sarata si afumata. Eu am o sursa la Sighetu Marmatiei care imi potoleste pofta din cand in cand.
Am pregatit patul pentru carne: ulei pe fundul tavii, cartofii, ceapa, usturoiul, morcovii si trei bucati mai groase de slanina. Peste toate am aruncat niste cimbru maruntit.
Peste care am asezat cotletul, acoperindu-l la randul lui cu felii subtiri de slanina. Am adaugat aproape 2 cani de apa(sa acopere legumele).
Tava am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am lasat-o cam 40 de minute la foc mic spre mediu. Dupa ce am scos folia am mai lasat-o inca vreo 20 de minute sa se rumeneasca frumos carnea.
Rezultatul:
Cotlet rumenit cum ii mai bine!
Pofta mare!