luni, 20 decembrie 2010

Crăciunul vine și la bunici

Îi vezi pe stradă. Sunt trişti, pierduţi parcă. Au trăit o viaţă plină, s-au jucat, au iubit, au dat viaţă, au lansat în viaţă oameni şi acum au rămas singuri. Nimeni nu-i mai întreabă cum o mai duc, dacă au nevoie de ceva, dacă mai speră ceva de la viaţă.

Sunt bunicii ce au fost uitaţi.

„Crăciunul vine și la bunici” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujeni în vârstă să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă, chiar dacă nu au norocul să fie înconjurați de familie.

Beneficiari vor fi 50 de clujeni în vârstă, cu o situație materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vârstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Direcția de asistență socială – nu sunt aziluri: oamenii vin și stau o perioadă în timpul zilei, apoi se întorc acasă). Aceștia își petrec o mare parte a zilei la centru, unde sunt printre prieteni: povestesc, joacă table sau șah, sunt ajutați când au nevoie. La centre sunt înscriși câteva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situație materială decentă,  dar campania vizează pensionarii care nu-și permit să sărbătorească. Haideți să le aducem și lor un zâmbet de bunic de Crăciun!

Pentru a strânge cele necesare unor pachete de Crăciun Cristian Gog și Adi Hădean îşi  pun la bătaie priceperea, pregătind un spectacol care se va desfășura miercuri, 22 decembrie, între orele 19 și 20, în zona food court din Polus Center (care pune la dispoziție locul în mod gratuit). Clujenii care vor asista la spectacol vor primi cîte o pungă în care vor fi rugați să pună ceva pentru bătrâneii de la centre: un pachet de zahăr ori făină, un cozonac sau o sticlă de vin, o plasă de portocale sau o caserolă de carne – orice alimente doresc, neexistând alte restricții decît cele ale bunului-simț. Pachetele vor fi lăsate în coșurile special amenajate, iar în 23 decembrie le vor fi duse bătrâneilor.

2 comentarii:

  1. Este o idee foarte buna.Felicitari!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu tristetea lor e cu dus si intors ca-s si o graza de tineri nevoiasi si tristi :)

    Ca nu trebuie uitati si ca trebuie apreciati batranii, asta da e drept!

    RăspundețiȘtergere